Contact

Use the form on the right to contact or send e-mail to info(a t)petrikumela.com

           

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

_MG_4702_72dpi_web.jpg

Bio

 

Petri Kumela on vakiinnuttanut asemansa yhtenä maamme monipuolisimpana ja kiinnostavimpana klassisena kitaristina, joka on yhtä kotonaan niin periodisoitinten parissa kuin työskennellessään nykysäveltäjien kanssa. Kumela on myös kitaristeistamme kansainvälisimpiä ja tunnettu ennakkoluulottomuudestaan ja muuntautumiskyvystään, oli kyseessä sitten resitaali Kolkatassa, kitaroiden motorisointi Meksikossa tai koulukonsertit Japanissa.

Petri Kumela on opiskellut Helsingin Konservatoriossa Juan Antonio Muron johdolla ja Saksassa Hochschule für Musik Nürnberg-Augsburgissa Franz Hálaszin luokalla. Hän oli ensimmäinen kitaristi joka hyväksyttiin arvostetulle Meisterklassen –opintolinjalle ja hänelle myönnettiin kahtena vuotena peräkkäin harvinainen Saksan akateemisen opiskelijavaihdon (DAAD) apuraha Halászin mestariluokalla opiskelun jatkamista varten. Opintojensa täydennykseksi hän on osallistunut lukuisille mestarikursseille, opettajinaan mm. Leo Brouwer, Oscar Chiglia, Alirio Díaz, Eduardo Egüez ja David Russell.

Petri Kumela on voittanut ensimmäiset palkinnot kansainvälisissä “Scandinavian Guitar Festival” sekä “Stafford Classical Guitar Recital” -kitarakilpailuissa. Hän on esiintynyt Suomen lisäksi useissa Euroopan maissa, Etelä-Amerikassa, Yhdysvalloissa, Venäjällä, Japanissa, Intiassa ja Bhutanissa. Konserttipaikat ovat vaihdelleet intiimeistä kotikonserteista arvostettuihin konserttisaleihin kuten Helsingin Finlandia-talo, Lontoon Purcell Room (Southbank Centre) ja Sapporon Kitara-hall.

Kotimaassa häntä on kuultu lukuisilla festivaaleilla ja konserttisarjoissa, mm. Mikkelin Musiikkijuhlilla, Kymijoen Lohisoitossa, Katrina-konserttisarjassa Ahvenanmaalla, Avanti!:n Suvisoitossa sekä Oulunsalo Soi- ja Musica Nova-festivaaleilla. Kumela on esiintynyt solistina mm. Lapin kamariorkesterin, Tapiola Sinfonietan, Kymi Sinfonietan ja Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin kanssa, kapellimestarien Ann-Maria Helsing, Juha Kangas, Massimo Lambertini, Hannu Lintu, Ari Rasilainen, Yasuo Shinozaki, Dima Slobodeniouk ja John Storgårds johdolla. Solistikonserttien lisäksi hän toimii erittäin aktiivisesti myös kamarimuusikkona ja on esiintynyt Avanti!, Uusinta- ja Tampere Raw –kamariyhtyeiden, sekä monien muiden kokoonpanojen ja muusikoiden kanssa. 

Petri Kumela on erityisen omistautunut nykymusiikille ja on kantaesittänyt kymmeniä sävellyksiä niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Hänelle ovat omistaneet teoksiaan mm. Paavo Korpijaakko, Uljas Pulkkis, Minna Leinonen, Joachim F.W. Schneider, Riikka Talvitie, Lotta Wennäkoski ja Pehr Henrik Nordgren, jonka kanssa läheinen yhteistyö rikastutti kotimaista kitaraohjelmistoa kaikkiaan kuudella teoksella eri kokoonpanoille, sooloteoksesta aina konserttoon asti. Kumela toimi 2013 Pohjoismaisten Musiikkipäivien kamarimusiikkisarjan taiteellisena johtajana ja syyskuussa 2017 aloittaa hänen suunnittelemansa "Sipoon Äänet" -festivaali.

Petri kumela on julkaissut kahdeksan levyä: ”Recital” (2002), ”Spellbound Tones” - P.H.Nordgrenin teoksia kitaralle (2005), ”C.P.E.Bach, Transcriptions for Guitar” (2007), ”Change is Gonna Come” (2010) ja ”Nebula” – Paavo Korpijaakon teoksia kitaralle (2012). Levy ”Oudossa Seurassa” ilmestyi marraskuussa 2013 ja oli ehdolla sekä EMMA-palkinnon saajaksi klassisen musiikin sarjassa että YLE:n vuoden levyksi. Vuonna 2016 julkaistiin ”Fantasía Andaluza” yhdessä flamencokitaristi Joonas Wideniuksen kanssa ja 2017 "Goldberg" saksalaisen Jürgen Ruckin kanssa. Levytyksien lisäksi Kumela on tehnyt useita nauhoituksia YLElle ja muille kansainvälisille radio- ja televisioyhtiöille.

Kauden 2017-18 kohokohtiin kuuluvat uusien kitarakonserttojen kantaesitykset säveltäjiltä Sebastian Hilli ja Lotta Wennäkoski.